Köttbullar med jordärtskockpuré, rårörda lingon och pressgurka

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Jordärtskockspuré:
Skala jordärtskockorna och skär dem i mindre bitar.
Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Häll av och ånga av.

Mosa skockorna.
Vispa i smöret och grädden till en lätt och luftig puré.
Smaka av med salt, inte peppar.

Pressgurka:
Skiva gurkan tunt med osthyvel.
Lägg den i en skål.
Strö över saltet och blanda.
Lägg ett fat och en tyngd över.
Låt stå ca. 30 min.

Blanda en lag av ättikssprit, vatten, socker, peppar och persilja.
Rör tills sockret löst sig.
Slå lagen över gurkan.

Låt stå någon timme före servering.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.