Köttbullar med örter och vin

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Midsommar

Ingredienser

Tillagning

Blanda ströbröd med vitt vin, äggvitor och kalvfond.
Tillsätt köttfärs och hackad persilja.
Salta och peppra lätt och arbeta smeten slät och smidig.

Rulla små köttbullar med lätt fuktade händer.
Stek i lika delar smör och rapsolja i inte alltför het panna.
Bullarna ska helst förbli ganska ljusa.

Lägg upp i skål och garneras med ett par matskedar hackad persilja som droppas över.

Servera på midsommarbordet eller redan nu med kokt färskpotatis och blandade salladsgrönsaker med några droppar olja och vinäger.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.