Mustig tomatsoppa

  • Portioner:
  • Cirka tid: 25 min

Ingredienser

Tillagning

Skala och hacka löken.
Fräs löken i olja på medelvärme i en gryta,
Pressa i vitlöken och fräs lite till.

Använder du färska tomater så doppa dem i kokande vatten 1-2 min.
Ta upp och skölj i kallt vatten så lossnar skalet kött.
Klyfta tomaterna och ta bort kärnorna.
Lägg ner tomaterna eller de passerade tomaterna i en gryta tillsammans med löken.

Tillsätt vatten och buljongtärning.
Låt koka minst 10 min, gärna längre.
Mixa soppan slät.
Smaka av med salt, råsocker och svartpeppar.
Garnera med basilika vid servering.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.