Mugcake med choklad och pekannötter

  • Portioner:
  • Cirka tid: 15 min

Här kommer ett recept för alla chokladälskare. Kombinationen av pekannötens knäckiga fyllighet, chokladens mustighet och kaffets lilla hint av bitterhet får varje kakmonster att jubla. Kanske är det inte det snyggaste bakverk världen skådat, men vad gör väl det när det är så gudagott att sätta tänderna i. Låt er väl smaka!

Ingredienser

Tillagning

1. Rosta nötterna i en het stekpanna i några minuter. Vakta noga så de inte bränns vid. Låt svalna en stund på en tallrik, och kör sedan i matberedare tills nötterna förvandlats till ett grovt mjöl.

2. Blanda ihop alla torra ingredienser, inklusive nötmjölet, i en skål.

3. Tillsätt grädde, smör, ägg och choklad. Rör om ordentligt.

4. Smörj en kopp, häll i smeten och kör på full effekt i micron, ca 1 minut.

5. Låt svalna en stund och servera sedan med en klick vispad grädde och pekannötter.

Du gillar kanske också

Receptet av Najniskok Antal recept: 14 st

Det första jag tänker på när jag vaknar på morgonen är vad jag ska äta till frukost. Medan jag äter frukosten tänker jag på vad jag ska äta till lunch, och när jag äter lunch tänker jag på vilka smaskigheter som väntar till middag. Och däremellan tänker jag på alla läckra recept jag ska laga någon annan dag. Ja ni hör ju själva: jag är en oförbätterlig matnörd! Eller "foodie", som det heter på utrikiska. Fullkomligt besatt av allt som har med mat att göra.Jag hoppas kunna inspirera med mina recept här på Receptplatsen, och sprida min matglädje till er alla!