Gulasch

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

En kraftig gryta som gjord för höst och vinterkvällar i skenet av levande ljus. Även denna gryta har min fru förvandlat från ox till fläsk med ett fantastisk bra resultat.

Ingredienser

Tillagning

Putsa och skär köttet i tärningar om ca. 3-4 cm. Bryn i smör på medelvärde med salt och peppar och lägg över i en gjutjärnsgryta efter hand. Skala och skär löken i skivor och bryna den svagt gyllenbrun och lägg över i grytan. Häll över paprikapulver. Jag har en förkärlek att alltid överdriva med paprikapulvret men det blir desto godare, jag lovar! Bryn även paprikan lätt och lägg över i grytan.

Pressa i vitlöken, och tomatpuren (helst delikatesskryddad) och rör om. Fyll på med vatten och koka under lock på svag värme i ca. 1,5 timme. Mindre för fläskkött som blir klart på ca. 1 timme. Ibland lägger jag i timjan (i slutet av hösten är den slut så då blir det oftast utan) och ibland inte men jag inbillar mig att rätten blir ändå mustigare med än utan timjan.

Gulasch är perfekt att servera med ris och lite pain riche för att suga upp maximalt av den superba såsen. Mm

Du gillar kanske också

Receptet av Barakock Antal recept: 33 st

Glad amatörkock som älskar att laga och äta god mat!