Marinerad entrecôte med ugnsrostade rotfrukter och tzatziki

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Gott recept med entrecôte. Går både att grilla eller steka i en grillstekpanna. Servera med ett gott rödvin!

Ingredienser

Tillagning

1. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg det i en påse tillsammans med entrecôten. Låt detta marinera i någon timme.

2. Skala och hacka/dela rotfrukterna i lämpliga bitar. Lägg dem i en ungssäker form eller panna. Låt dem vara i ungen på 225 grader i ca 15 min. Se till så att du tar ut dem innan de blir för mjuka. Det skall vara lite tuggmotstånd i rotfrukterna.

3. Riv gurkan på grova sidan på ett rivjärn. Placera gurkan i ett kaffefilter eller en sil och låt den rinna av i ca 15 min. Strö hälften av saltet över gurkan.

4. Blanda matlagningsyoghurten och gurkan. Tillsätt salt peppar och pressad eller finhackad vitlök. Låt stå i någon minut för att smakerna skall sätta sig.

5. Några minuter innan rotfrukterna är klara stek entrecôten i en grillpanna. Någon minut på varje sida.

6. Servera! Lägg gärna tzatzikin i en mindre skål på tallriken.

Du gillar kanske också

Receptet av LeChef Antal recept: 219 st

Lagar mat lite nu och då :D