Pulled Poulet - fransk kycklinggryta

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

Bryn kycklingen i omgångar i smör och olja i en stekgryta.
Ta upp och lägg åt sidan.

Skala och skär morötterna i grova bitar.
Dela svampen om den är stor.
Lägg smålökarna i hett vatten.

Bryn gul lök, vitlök, bacon, morötter och svamp i stekgrytan.
Häll tillbaka kycklingen.

Häll på vin och buljong så att det täcker.
Tillsätt lagerblad, salvia, timjan, salt och peppar.
Låt puttra under lock på svag värme tills köttet börjar falla samman, ca. 1 timme.
Späd med vatten om det blir torrt.
Skala smålökarna under tiden och tillsätt efter 30 min tillsammans med oliverna.

Fiska upp kycklingbitarna och dra isär köttet med en gaffel.
Häll tillbaka i grytan och låt puttra ytterligare 10-15 min.
Strö över persilja.

Servera med surdegsbröd, ris eller kokt potatis.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.