Kyckling på Rotisserie

  • Portioner:
  • Cirka tid: 75 min

Grilla roterande kyckling.

Ingredienser

Tillagning

I köket:
Kycklingen rensas inuti.
Försiktigt lossas skinnet genom att sticka ner fingrarna vid halsen och hela vägen runt.
Går med lite fingerfärdighet.

Bland alla övriga ingredienser till ett kryddsmör.

Tryck in smöret under skinnet och gnid in hela vägen runt.
På detta sätt steks skinnet inifrån och får en fantastisk smak.
Du kan också trycka ner lite lök, citron och färska örter.

Vid grillen:
Kycklingen placeras på rotisseriet och lindas eventuellt fast med lite hushållssnöre.
Spetten sätts på för att hålla kycklingen på plats.

Grillas i ungefär en timma vid 170 grader.

Kycklingens temperatur ska vara minst 72 grader - mäts vid kycklingbröstet.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.