Grillat Lammhuvud med kryddig tomatsås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

Be butiken att dela huvudet.

Ingredienser

Tillagning

Ta bort hjärnhalvorna.
Lägg dem i en bunke så länge.
Tvätta huvudena i kallt vatten, lägg dem i en kastrull och täck med vatten.
Koka upp vattnet och släng det sedan.
Tillsätt nytt vatten så det täcker.
Dela lökarna i klyftor och tillsätt dem och saltet.
Låt koka cirka 1 tim.
Plocka upp huvudena när de har svalnat lite och ta bort hinnan på tungorna.

Riv vitlöken fint.
Blanda vitlök och strimlade citronskal med tomat, timjan, rapsolja, salt och peppar.
Placera huvudena i en ugnsform med insidan uppåt.
Lägg tillbaka hjärnhalvorna på sin plats.
Fördela tomatsåsen över huvudena och tillred på 250 grader i ugn ca. 30 min.
Sätt ugnen på grill under de sista 5 min.
Servera.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.