Smörkokt torsk med hollandaisesås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Dela fisken i portionsbitar.
Salta och peppra bitarna.
Sätt en låg, vid kastrull på spisen och lägg i smöret.
När det smält tillsätts vin.
Därefter läggs fiskbitarna i pannan och värmen sänks så att smöret inte bränner.
Sjud fisken under lock i ca. 4-5 min.
Ös flera gånger.

Koka upp grädde och ett par dl vätska från fiskpannan.
Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 min.
Ta såsen från värmen och rör i vinäger samt en äggula.
Smaka av med salt och peppar.

Fördela såsen på varma tallrikar och lägg fisken i såsen.
Serveras med ris, lättkokta broccolibuketter samt citron

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.