Krabbkakor med blandade grönsaker

  • Portioner:
  • Cirka tid: 25 min

Ingredienser

Tillagning

Kör fisk- och krabbkött i matberedare med kniven monterad.
Det ska bli en ganska slät färs.

Tillsätt äggvitor, salt eller fisksås, finhackad chili, det rivna gröna skalet från en lime samt saften som dess frukt.
Arbeta samman hastigt och forma färsen till små biffar med lätt fuktade händer.

Stek krabbkakorna med olja i ganska het panna, en dryg minut per sida så att kakorna får yta.
Lägg över dem på ugnsfast fat och efterstek 3-4 min i 175 graders ugn.

Krabbkakor serveras med ris eller kokt potatis samt en kall yoghurtsås smaksatt med lime och ingefära. Rikligt med grönsaker bör det också vara.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.