Umamispäckad bolognese - Crock Pot

  • Portioner:
  • Cirka tid: 20 min

Långkok

Ingredienser

Tillagning

Ta fram en stor gjutjärnsgryta och börja med att steka köttfärsen.
Den ska nästan vara lite krispig i kanterna det är det som ger smak.
Salta och peppra efter hand och stek färsen i omgångar så att värmen inte blir för låg.

Kuba pancettan/sidfläsket och stek det också.
Samtidigt kan du förbereda soffritton.
En soffritto gör du genom att först finhacka lök, morot och selleri.
Ta sedan upp köttet och stek soffritton i samma olja.

När löken börjar bli genomskinlig kan du tillsätta tunt skuren vitlök.

Kläm på tomatpuren och låt även den steka med ett tag.

Sedan är det dags att deglacera genom att hälla på vinet.
Se till att skrapa upp allt göttigt som fastnat i botten.

Låt koka i ett par minuter tills du häller på plommontomaterna, köttet och mjölken, sänker värmen till lågt och lägger på locket.

Låt puttra långsamt i 3-4 tim.

Rör om då och då med en träslev.

Krydda!

Smaka av och balansera upp syran i vinet med salt och lite socker om det behövs.

Servera till:
Parmesan ordineras i rikliga mängder.

Traditionellt serverar man tagliatelle till ragu alla bolognese.
Häll på ragun, riv över obscena mängder parmesan och hugg in.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.