Rapphöna med konjakssås och pyttpotatis

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Bryn fågeln några minuter på vardera sidan i matfettet till fin färg, salta och peppra.
Sänk värmen och efterstek tio minuter under lock.
Ta ur fågeldelarna och låt vila 5?10 min.
Glöm inte att slå stekspadet i såskastrullen.

Hetta under tiden upp matfett i en stekpanna på medelhög värme.
Stek potatisen och morötterna knapriga. Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med rönnbärsgelé.

Häll grädde, fond och konjak i en kastrull. Koka upp.
Smaksätt med lite sky, salt och peppar.
Sänk till medelvärme och låt sjuda i 5 min.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.