Marängtårta med lemon curd och saltlakrits

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

Marängbotten:
Värm ugnen till 125 grader.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Tillsätt ättiksprit, vinäger eller pressad citron och strösocker lite i taget.
Vispa till en blank smet.

Sprid ut smeten i en cirkel på ett bakplåtspapper.
Rita gärna en cirkel med en tallrik.
Grädda i mitten av ugnen i 45 min, stäng sedan av ugnen och låt bottnarna stå kvar någon timme eller två.

Bred ut lemon curd på alla tre bottnarna.

Vispa grädden och för ned turkisk yoghurt.
Bred ut även gräddyoghurten på alla tre bottnarna.
Den får gärna blandas ihop lite med lemon curden.
Lägg ihop tårtan och toppa med mortlad turkisk peppar och hallon.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.