Kaffemammas krämiga pastasås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 25 min

En ljuvlig pastasås som blev riktigt uppskattad, till och med av systern som vanligtvis hatar flera av ingredienserna som användes!

Ingredienser

Tillagning

Skär skinkan i avlånga eller mindre skivor, vad du gillar bäst. Värm upp en klick smör i en kastrull. Blanda crème fraiche med dipmixen, rör om ordentligt och häll ner i kastrullen. Slå ner grädde, soja och fond och rör om under tiden. Krydda med svartpeppar och lägg ner ostskivorna, rör om ordentligt, ha ner baconost och rör om ännu mer.

Låt koka upp och dra ner värmen direkt (till 3:an går bra). Låt småputtra. I med skinka. Vispa ihop (eller skaka) mjölk och mjöl till redning. Rör försiktigt ner lite i taget tills såsen får önskad konsistens. Våran blev rätt tjock och det tyckte jag passade alldeles utmärkt för denna sås. Låt sjuda i 10-15 minuter. Rör slutligen ner den rostade löken alldeles innan du tar kastrullen av plattan.

Tips: Jag efterkryddade med lite vitlökssalt, och toppade med lite mer rostad lök. MUMS! Dessutom kan man nog byta ut skinkan mot grillad kyckling om man skulle vilja. Det ska prövas nästa gång. ^^,

Du gillar kanske också

Receptet av kaffemamma Antal recept: 9 st

Är en tjej vars matintresse skjutit i höjden det senaste året. Lider av Crohns och tvångssyndrom med massa rädslor vilket gör att jag varken kan eller vågar laga mat själv, men tänker väldigt ofta på det och kommer på egna recept som min mamma ibland lagar till. Så även om recepten kommer från mig, så är det min mamma som har lagat dem. Det är en stor dröm att kunna och våga stå i köket själv en dag. Provar ni på mina recept vore det superkul att få höra vad ni tycker! :)