Lyckokakor

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret.
Vispa äggvitorna och strösockret med elvisp.

Vänd ner mjölet och saltet försiktigt i äggsmeten.
Tillsätt glukos, vispgrädde, smält smör samt valfri smaksättning och blanda ihop
till en smidig smet.

Bred ut cirklar på en plåt med hjälp av baksidan på en sked.
Gör ganska stora, jag tyckte de var lättast att vika ihop sedan.
Grädda i ca. 4 min eller så fort de börjar bli bruna i kanterna.

Nu gäller det att jobba snabbt så att kakorna inte stelnar.
Ta en kaka i taget från plåten och vänd den upp och ned.
Lägg en lapp med ett litet ordspråk på varje kaka och vik ihop till en halvmåne.
Vik kakans långsida över kanten på ett glas och för ihop ändarna så att det ser ut som en lyckokaka.
Låt svalna!

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.