Ost med fläderblomspicklade polkabetor och svatvinbärssås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 0 min

200 g brillant savarin-ost 100 g polkabetor 1dl konc fläderblomssaft 1 dl vatten 1 dl äppelcidervinäger 1 tsk anisfrön, krossade 50 g svarta vinbär 2 tunna skivor kavring Drycktips: Cava rosé

Ingredienser

Tillagning

Polkabetor:
Skaka betorna och skiva tunnt med osthyvel. Koka upp ingrd till lagen. Lägg ner de skivade betorna och låt svalna.

Kavringsmulor:
Ugn 120 C
Lägg i kavringskivorna och baka ca 1 h, tills de är helt genomtorra. Krossa sen i mortel.

Svartvinbörssås:
Passera vinbären genom en sil

Dela osten i 4 bitar och lägg upp på fyra tallrikar.
Häll bort lagen från betorna och lägg på tallrikar. Strö över kavringssmulorna och lägg på ett par droppar av svartvinbärssåsen

Du gillar kanske också