Snabbgravad lax med parmesansås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

När laxen snabbgravas får den en god smak och lite fastare kött som blir gott på grillen.

Ingredienser

Tillagning

Gnid in salt, socker och peppar i laxen.
Låt stå ca. 20 min i rumstemperatur.
Torka av laxen med hushållspapper och grilla ca. 10 min.
Gör såsen, mixa dill och olivolja slätt med en stavmixer.
Rör ned finriven parmesanost tills såsen får en krämig konsistens.
Bestäm vilken konsistens du vill ha genom att variera mängden ost.
(Med mera ost blir såsen istället en god röra.)
Ringla parmesansås över laxen vid servering.
Servera med grillad citron.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.