Asiatisk kycklingpanna

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Skölj och strimla purjolöken fint.
Skala och skär rödlöken i små klyftor.
Ta bort fäste och kärnor från paprikan och skär resten i mindre bitar.
Gör på samma sätt med chilin.
Skär till sist kycklingköttet i cirka 2 cm stora bitar.
Tvätta händer och redskap efter hanteringen av rå kyckling.

Hetta upp en stor stekpanna.
Stek kycklingbitarna med olja.
Krydda med röd thailändsk curry och vänd runt bitarna ett par minuter i pannan.
Därefter tillsätts båda löksorterna samt paprika och chili.
Fortsätt steka under omrörning 2-3 min.

Dra pannan från värmen och slå på teriyakisås.
Smaka av med några droppar fisksås eller salt.
Peppar behövs knappast.
Bjud pannan med ris och halva körsbärstomater.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.