Crème Ninon

  • Portioner:
  • Cirka tid: 25 min

Ingredienser

Tillagning

Skala och hacka löken och fräs den i smöret på svag värme tills den är mjuk och syran har försvunnit.

Dela sellerin i små bitar.
Rör ner mjölet i lökfräset och tillsätt selleri, buljong, grädde och citronsaft.
Sjud i ca. 10 min.
Smaka av med salt, peppar och eventuellt sellerisalt.
Rör ner ärterna och låt dem bara bli varma, så behåller de den gröna färgen.
Mixa soppan slät och sila den.

Servera soppan varm och slå i en skvätt champagne eller mousserande vin i tallriken.
Toppa med ett par strån gräslök och eventuellt lite gräddfil.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.