Mr Snowman devils food cake

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Tips! Använd en liten palett när du brer på frostingen på tårtan så blir det mycket enklare att arbeta. När man gräddar bottnarna i tre olika formar så får man en helt annan höjd på tårtan än om du skulle grädda den i 1 form och sedan dela botten i 3 delar. Detta är tricket för höga fina amerikanska tårtor.

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 180 grader varmluft.

Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Rör ner smält smör och sirap.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt.

Vänd försiktigt mjölblandningen i äggsmeten för hand och tillsätt mjölken.
Smält den mörka chokladen i ett vattenbad och vänd ner den försiktigt i smeten.
Fördela smeten över 3 smörade teflonkakformar med löstagbar botten.

Grädda i mitten av ugnen, i cirka 15 min.

Prova med sticka (det är viktigt att inte övergrädda bottnarna, då blir tårtan torr?).

Vit chokladfrosting:
Smält den vita chokladen i ett vattenbad (i en bunke av emalj över en kastrull med lite kokande vatten).
Låt chokladen svalna någon och rör sedan ihop den med philadelphiaosten.

Lägg en botten på ett fat och bred på ett lager med fyllning, lägg på nästa och bred på ytterligare ett lager, lägg på den sista botten och bred på fyllning ovanpå och runtom tårtan.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.