Hemmagjord viltgryta

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

Långkok

Ingredienser

Tillagning

Skär köttet i 2 cm stora tärningar.
Fräs dem runt om i smöret i en stekgryta tillsammans med grytbenen.

Skala och skär löken i ringar och lägg ner dem i grytan.
Skala och finhacka vitlöksklyftorna och den halva chilin och häll ner hacket i grytan.

Tillsätt olivolja, vin, lagerblad, enbär, krossade tomater, tomatpuré, plommon, smålökar, timjan, rosépeppar och socker.
Häll i viltfond.
Lägg i två buljongtärningar om grytan lagas utan ben.
Häll på vatten så att det täcker och salta och peppra.
Rör om och låt grytan koka upp.
Sänk värmen och låt grytan småkoka under lock i 90-120 min, eller tills köttet är mört.

Skala och skär potatis och morötter i bitar.
Ansa och skär paprikan i bitar.
Skala och skär rotsellerin i mindre bitar.

Lägg alltsammans i grytan och låt koka i ytterligare 15-20 min.
Smaka av med salt och peppar om så önskas.

Servera i djupa tallrikar, gärna med ett gott bröd till.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.