Biff Rydberg med äggula

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Skiva, strimla och tärna oxfilén i jämna bitar.
Skala och tärna potatisen och skölj den i vatten så all stärkelse försvinner.
Skala och hacka löken fint.

Stek löken på svag värme i lite matfett tills den är mjuk och guldgul, krydda med salt.
Stek potatisen för sig, eventuellt i flera omgångar, tills den är brynt och genomstekt.
Håll potatis och lök varma var för sig.

Värm smör i en stekpanna.
När det slutat skumma, stek köttet tills det är brynt runtom men fortfarande rosa inuti.
Krydda lätt med salt och peppar.
Fördela kött, potatis och lök var för sig på fyra tallrikar, strö över persiljan.
Servera med en rå äggula per person.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.