Filé Mignon Black and White

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

En riktig Filé Migon är mycket god och lyxig med både ox- och kalvfilé, lite bearnaise samt en urgod tryfferad rödvinssås. Receptet kommer från webbtidningen Le Parfait.

Ingredienser

Tillagning

1. Börja med bearnaisesåsen
Hacka schalottenlöken lägg hacket i en liten kastrull tillsammans med dragonen.

2. Häll på vinäger och tillsätt peppar.

3. Låt koka till nästan all vätska är borta.

4. Ta av från plattan och låt svalna.

5. Häll vinägerblandningen i en värmetålig skål.

6. Vispa ner äggulorna.

7. Ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten (det får inte koka för då skär sig såsen).

8. Släpp ner en tärning smör och vispa ordentligt.

9. Fortsätt med en tärning i taget och vispa däremellan.

10. Smaka av med salt och peppar.

11. Fortsätt med tryffelsåsen
Fräs lök, morot och peppar i smör ett par minuter.

12. Pudra över mjöl, vispa ihop och fräs snabbt.

13. Vispa ner buljong och vin.

14. Tillsätt soja och låt sjuda i 2-3 minuter.

15. Smaka av med socker och lite salt.

16. Sila såsen, smaka av med tryffelolja.

17. Gör bönknytena
Förväll bönorna 2-3 minuter i lättsaltat vatten.

18. Dela upp dem i fyra knippen och rulla en baconskiva runt varje.

19. Stek dem lätt runtom i lite smör så baconet får färg.

20. Stek köttet
Putsa filéerna krydda dem med salt och peppar.

21. Stek i smör cirka 2 minuter på varje sida.

22. Servera
Lägg upp en oxfilébit och en kalvfilébit på fyra fina tallrikar.

23. Skeda över tryffelsås på ena oxfilén, toppa eventuellt med en skiva färsk tryffel och lägg bearnaise på kalvfilén.

24. Servera med bönknytena.

25. Strö över lite flingsalt och drag några varv med pepparkvarnen

Du gillar kanske också

Receptet av LeChef Antal recept: 219 st

Lagar mat lite nu och då :D