Cordon Bleu på lövbiff

  • Portioner:
  • Cirka tid: 20 min

Ingredienser

Tillagning

Lägg ut lövbiffarna på skärbrädan, salta.
Bred på senap, lägg två skivor ost och en skiva skinka.
Vik ihop.

Vispa ägget i en skål.
Häll upp mjölet i en annan skål och smaksätt med salt och peppar.
Häll ströbrödet i en tredje skål.
Doppa lövbiffarna i mjölet, sedan i ägget och till sist i ströbrödet.
Se till att hela köttbiten blir täckt.

Stek gyllenbrunt i olja ca 5-7 minuter på varje sida.
Tänk på att inte ha för varmt stekjärn.

Potatismos och ärtor:
Koka potatisen mjuk. häll i mjölk och smör, vispa med elvisp tills att den är riktigt fluffig.
Blanda i vitlöken och persiljan, smaksätt med salt och peppar.

Värm på ärtorna i lite vatten med en kula smör, salta och peppra.
Blanda ner finhackad schalottenlök.
Servera.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.