Gammaldags kryddskinka

  • Portioner:
  • Cirka tid: 135 min

Ingredienser

Tillagning

Värm ugnen till 125 grader.

Stöt alla kryddorna utom persiljan i en mortel.
Du behöver inte vara jättenoga.
Lagerbladen smular du sönder med fingrarna.

Låt nätet sitta kvar på skinkan så att den håller ihop och klappa in den med kryddorna.

Stick in en stektermometer så att spetsen hamnar mitt i tjockaste delen på skinkan.
Svep in skinkan ordentligt i folie och baka den i ugnen tills termometern visar 70 grader.
Skinkan behöver mellan en och en och en halv timme per kilo för att steka klart.

Låt skinkan svalna och vila sig i folien minst 15 min innan du tar hand om den.
Du kan också låta den stå i kylen över natten.

Ta av nätet.
Då följer tyvärr den snyggt gröna kryddningen med men det fixar vi till sedan.

Hacka persiljan och rulla skinkan i det gröna.
Servera varm eller kall precis som vanlig julskinka.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.