Mustig fiskgryta på kummel och rotfrukter

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Smörj botten på stor sauteuse (gryta med låga kanter) med smöret.
Skär fisken i cirka 3 cm tjocka skivor och lägg skivorna på smöret.
Salta och peppra.
Häll på hälften av vinet och vatten tills det nästan täcker fisken.
Klipp till ett smörpapper så att det passar kastrullen och lägg ovanpå fisken.
Pochera fisken försiktigt under lock i ca. 5 min eller tills den nästan är färdig.
Fisken får inte bli genomkokt.
Ta av från värmen och låt fisken stå och dra i 5-10 min eller tills den är färdig i mitten.

Skala och skär ner alla rotfrukterna och potatisen i grova bitar.
Hacka timjan fint.
Fräs allt i en kastrull utan att ge någon färg.
Tillsätt resten av vinet och buljongen från fisken.

Tillsätt vispgrädden och smaka av med salt och peppar.
Koka tills rotfrukterna är mjuka och potatisen har börjat att av reda såsen.
Smaka av med citronsaft och eventuellt mer salt och peppar.

Hacka dillen och strö över fisken.
Varva fiskbitar och het gryta i en djup tallrik och garnera eventuellt med mer dill.
Servera gärna med en fräck sallad och ett gott bröd.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.