Jordgubbstartelett med basilika

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Blanda degen snabbt och "slarvigt" i matberedare.
Dela i fem bitar.
Kavla ut anpassat till formarna, ca. 12 cm i diam, och lägg i.
Nagga och ställ i kyl minst 30 min.

Blanda mascarponeost och ovispad grädde.
Häll i florsocker, basilika och skal och saft av lime.

Grädda formarna i 225 grader, 12-13 min eller tills de fått lite färg.
Låt svalna något och lossa pajskalen från formarna.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 min.
Hetta upp hälften av jordgubbssaften och lägg i gelatinbladen.
Rör om tills de smält och blanda ner resten av saften.
Låt svalna till simmig konsistens.

Bred krämen i formarna och lägg på klyftans jordgubbar.
Pensla eller skeda över saften i omgångar.
Garnera med basilikablad.
Servera direkt.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.