Chokladkaka med jordnötsgömma

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Det enda som är bättre än en ljummen, nybakad, kletig chokladskapelse med en klick vispgrädde på toppen är en ljummen, nybakad, kletig chokladskapelse med en liten hemlig klick jordnötssmör i mitten! Och vispgrädde på toppen, förstås.Kombinationen är oslagbar. Stick gaffeln i bakverket, och det varma jordnötssmöret sipprar fram ur sitt gömställe. Ja, vid det här laget förstår ni nog att det bara finns en sak att göra: sätta igång och baka!

Ingredienser

Tillagning

1. Sätt ugnen på 175 grader och smöra 2 eller 3 portionsformar.

2. Smält chokladen och smöret tillsammans i en liten kastrull. Rör om ordentligt så det blir en sammanblandad massa.

3. Vispa ägg, äggula, sötströ, stevia, vaniljpulver och salt i några minuter i en skål.

4. Rör ner chokladblandningen i äggblandningen, och rör sedan ner kakaopulvret.

5. Fördela drygt hälften av smeten i portionsformarna, så att bottnen täcks ordentligt. Klicka i jordnötssmöret i mitten av formarna, ovanpå chokladsmeten. Täck med resten av chokladsmeten.

6. Baka 10-12 minuter, tills kakornas kanter är fasta men mitten fortfarande kladdig.

7. Låt kakorna svalna i ca en halvtimme. Skär sedan med en vass kniv runt kanterna och stjälp upp de små läckerheterna på assietter. Klicka över vispad grädde och pudra lite kakaopulver över grädden.

Du gillar kanske också

Receptet av Najniskok Antal recept: 14 st

Det första jag tänker på när jag vaknar på morgonen är vad jag ska äta till frukost. Medan jag äter frukosten tänker jag på vad jag ska äta till lunch, och när jag äter lunch tänker jag på vilka smaskigheter som väntar till middag. Och däremellan tänker jag på alla läckra recept jag ska laga någon annan dag. Ja ni hör ju själva: jag är en oförbätterlig matnörd! Eller "foodie", som det heter på utrikiska. Fullkomligt besatt av allt som har med mat att göra.Jag hoppas kunna inspirera med mina recept här på Receptplatsen, och sprida min matglädje till er alla!