Vaniljkräm grundrecept

  • Portioner:
  • Cirka tid: 0 min

Den här användbara vaniljkrämen kan göras 1 dag i förväg.

Ingredienser

Tillagning

Blanda socker, ägg, äggula och maidens i en mellanstatliga bunke.
Ställ undan den så länge.
Värm mjölken och grädden i vattenbad eller i en tjockbottnad kastrull på låg värme.
Ta av kastrullen från plattan när såsen har börjat sjuda.
Vispa försiktigt ned den varma mjölken i ägg- och sockersmeten.
Vispa slät och häll tillbaka den i bunken/kastrullen.
Sjud på medelvärme under vispningen tills såsen börjar tjockna.
Låt koka upp och koka i 1 min.
Fortsätt att vispa hela tiden.
Ta av kastrullen från plattan och rör ned vaniljextraktet.
Lägg plastfolie eller bakplåtspapper på ytan så att det inte blir skinn på krämen.
Kyl vaniljkrämen tills den ska användas, eller minst 3 min.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.