Äppelkaka New Style

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Vaniljglass:
Koka upp gräddmjölken med honungen och den ur skrapade vaniljstången.
Vispa för hand ihop ägg och socker lätt.
Slå den varma gräddmjölken över ägg blandningen och vispa.
Värm smeten på spisen tills den börjar tjockna, får ej koka då skär sig gulorna (Rosprovet).
Slå sedan upp glassmeten i en bunke och kyl krämen, kör i glassmaskin när den har kallnat.

Crumbs:
Arbeta ihop degens alla ingredienser utom rivet citronskal och strö sedan ut degen på en plåt.
Baka i ugn på 200° tills den är krispig, låt svalna och toppa sedan med smulorna innan servering .

Vinbakta äpplen:
Skala och kärna ur äpplena i ringar, lägg på en bakplåt strö över lite socker, vanilj och skvätt över vin, baka av under lock eller folie tills lätt mjuka, serveras tempererade.
Tempererat vitt chokladflarn- vit choklad stryks upp på overheadfilm och kanterna viks in.
Dekorera med riven citron och mynta på toppen

Vit choklad kola:
Smält sockret till karamell, slå på grädden och låt det koka in, låt det svalna något och tillsätt till sist chokladen, vispa och ställ kallt.
Spritsa vid servering.

Kanelskum:
Standardmjölk 3%, ceylonkanel och strösocker- efter smak
Sjud försiktigt allt, smaka av, mixa med stavmixer vid servering.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.