Melonsorbet med jordgubbar

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

För fyra portioner: dela en melon i fyra delar, tag bort kärnorna och skär fruktköttet i bitar.
Mosa i mixer och blanda sedan melonpurén med 2½ dl florsocker.
Tillaga sorbeten i glassmaskin med saften av en halv citron.
Förvara i frys.

Halvera den andra melonen.
Tag bort kärnorna och tag ut stora kulor av fruktköttet.

Skölj försiktigt 500 g jordgubbar med stjälkar.
Halvera och lägg dem med snittytan uppåt omväxlande med melonkulorna på tallriken.

Gör såsen (se nedan).

Häll upp såsen på tallriken och lägg en kula sorbet i mitten.

Garnera med färsk mynta.

Sås (för 4 portioner):
Skölj 250 g jordgubbar och passera genom en sil.
Gör såsen genom att tillsätta 3 msk siktat florsocker, saften av 1 citron, och ett litet glas vodka.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.