Småkakor med kristyrballonger

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

Ingredienser

Tillagning

25-30 kakor.

Blanda mjöl, socker, salt och smör, gärna i en matberedare.
Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
Låt degen vila i kylen ca. 30 min.

Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen ca. 2 mm tjock på mjölad arbetsbänk och ta ut runda kakor, ca. 6 cm i diam.
Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper.

Grädda kakorna mitt i ugnen ca. 8-10 min.
Låt svalna på galler,

Kristyr:
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Sikta ner florsockret och tillsätt ättikan.
Fortsätt vispa tills kristyren är tjock och fluffig.

Dela upp kristyren i flera skålar och färga med hushållsfärger.
Späd ut kristyren med några droppar vatten om den känns för tjock.
Häll över kristyren i spritspåsar.

Garnera kakorna genom att först spritsa konturerna av ballonger i olika färger.
Låt torka 1-2 min.
Fyll sedan ut ballongerna med mer kristyr.
Knacka eventuellt kakan försiktigt i bordet för att släta ut kristyren.
Spritsa små snören till ballongerna.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.