Lavendel- och salviamarinerade kycklingspett med dillfärskost och fröpotatis

  • Portioner:
  • Cirka tid: 40 min

Använd t.ex torkad lavendel eller hackade blad.

Ingredienser

Tillagning

1. Hacka dill och blanda med färskost och creme fraiche. Ställ in i kylen tills servering.

2. Tärna kycklingfiléerna och lägg i en bunke. Blanda vitlök, lavendel, salvia och olivolja. Häll blandningen över kycklingen och låt marinera i kylskåpet i minst 1 timme.

3. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj potatisen och låt den rinna av. Vänd potatisen i dillfrön, fänkålsfrön, kummin, salt och olivolja i en stor ugnssäker form. Tillaga potatisen mitt i ugnen i ca 30 min.

4. Tänd grillen och invänta bra glöd. Undertiden gör du salladen. Blanda fläderblomssaft, citronsaft och olja. Halvera tomaterna. Skala, kärna ur och skär avokadorna i mindre bitar. Blanda tomat och avokado med dressingen.

5. Trä kycklingbitarna på grillspett och grilla indirekt på grillen tills de är helt genomgrillade och har fin färg.

6. Blanda ned salladsbladen i salladen och krydda med flingsalt. Servera kycklingen med fröptatis, dillfärskost och sallad.

Du gillar kanske också

Receptet av LeChef Antal recept: 219 st

Lagar mat lite nu och då :D