Lammracks med vit tryffelolja och papardelle

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Om du inte använder stekpanna till lammet och paprikan, så använd grillen.

Ingredienser

Tillagning

Torka köttet med hushållspapper och låt det vara rumstempererat innan stekning/ grillning.

Skala vitlök, kärna ur chili och hacka chili.
Mortla vilöksklyftor och chili tillsammans med rosmarin, timjan, salt, peppar, kanel, tryffelolja och honung.
När du mortlat till en paste rör du i vinet Col d´Orcia Brunello di Montalcino.
Skåra köttet med en kniv och gnid in köttet väl med kryddoljan.

Bryn köttet i en stekpanna med smör och olja på medelstark värme.
Sänk värmen på stekpannan till medelvärme, ös köttet hela tiden med fettet i pannan och låt köttet steka klart tills det når en innertemp på ca. 58?C så att köttet blir medium rare.
Om du grillar, grilla köttet i ca. 10 min runt om.
Låt köttet vila i några minuter innan du skär upp det.
Salta och peppra efter smak.

Skölj, torka och skär paprikorna i större bitar.
Hetta upp en stekpanna på hög värme och lägg paprikabitarna med skinnen nedåt i pannan och strö över flingsalt och grovmalen svartpeppar.
Rosta i cirka 1-3 min, vänd på paprikorna och rosta ytterligare i ca. 1-3 min beroende på hur pass hög värme du har.
Paprikorna ska bli lite brända på skinnsidan.
Häll på olivolja och rör runt någon minut i den heta pannan.

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, koka pastan al dente!
Servering:
Lägg skivor av lammracks på pastan och ringla över vit tryffelolja efter smak och önskemål, garnera med strimlad paprika.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.