Auberginesallad

  • Portioner:
  • Cirka tid: 0 min

1 röd paprika 1 stor aubergine, skuren i fyra klyftor 1/2 röd lök, skuren i tunna klyftor 1 medelstor tomat, hackad 1 msk hackad färsk persilja 1 liten vitlöksklyfta, pressad 3 tsk olivolja 1 tsk rödvinsvinäger

Ingredienser

Tillagning

Värm ugn 200 grader och klä med bakplpt och alu-folie.
Skär paprikan i 4 bitar och ta bort kärnor och mellanväggar. Lägg paprikan och auberginen med skalet uppåt på plåt. Ställ i ugn 50-60 min eller tills paprikans skal fått blåsor och auberginen är brun och mjuk när man sticker med kniv.
Låt svalna ev lägg i papperspåse, ta bort skalet.
Skär paprikan i långa remsor och grovhacka auberginet.
Lägg i bunke tillsammans med lök, tomat, persilja och vitlök.
Vispa ihop olja & vinäger, krydda ordentligt med salt och peppar.
Häll över salladen och blanda väl.
Täck och ställ i kylen i 1 h innan serveringen

Du gillar kanske också