Lammfilé med vitlökspuré, rödvinssky och haricots verts

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Fungerar lika bra med lammracks också!

Ingredienser

Tillagning

1. Vitlökspuré: Skala vitlöksklyftorna. Koka dem mjuka i grädden, ca 10 min. Se upp så det inte bränner vid eller kokar över! Häll vitlök och grädde i matberedare och mixa till en puré. Rör i smöret och smaka av med salt och citronsaft.

2. Rödvinssky: Fräs lök och peppar i smör utan att det tar färg. Tillsätt vatten, vin och fond och låt koka ihop tills 1.5-2 dl återstår. Sila såsen och vispa i smöret klickvis. Smaka av med salt om det behövs

3. Haricots verts: Skölj bönorna och hacka löken. Fräs allt mjukt i smör i en stekpanna och smaka av med salt och peppar.

4. Krydda köttet, bryn det i smör i en stekpanna. Stek antingen vidare i stekpannan tills köttet är klart, eller sätt in i ugnen på 150 grader och stek vidare tills köttet är så rosa du vill ha det. Vid en innertemperatur på 55 grader är köttet rosa, vid 60 grader är det mer genomstekt. Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs upp.

5. Servering: Värm på vitlökspurén och rödvinsskyn. (Obs! Syn får inte koka!) liksom bön- och lökröran. Skär köttet i skivor eller bitar och lägg upp på fat med bönröran och de båda såserna. Servera pressad potatis till.

Du gillar kanske också

Receptet av LeChef Antal recept: 219 st

Lagar mat lite nu och då :D