Ägg Benedict

  • Portioner:
  • Cirka tid: 15 min

Ingredienser

Tillagning

Smält smöret till hollandaisesåsen.
Låt det sedan stå så att bottensatsen sjunker ner och smöret når en temperatur på ca. 45 grader.

Blanda två äggulor och citronsaften i en kastrull.
Vispa kraftigt tills blandningen tjocknat och har en temperatur på ca. 45 grader.

Rör försiktigt ner det smälta smöret, droppvis i början och sedan i en fin stråle.
Ta inte med bottensatsen.
Om såsen börjar bli för tjock kan man tillsätta några droppar varmt vatten.
Sedan är det bara att fortsätta tillsätta det smälta smöret försiktigt.
Såsen är klar när spåren efter vispen blir kvar några sekunder.
Smaka av med salt och en aning cayennepeppar.

Om du servera dina ägg benedict med bacon, stek det nu.

Skiva bröd och låt det rosta i baconfettet (eller i smör).

Knäck fyra ägg i en skål, utan att ha sönder äggulorna.

Koka upp vatten och ättiksprit i en kastrull.
Sänk sedan värmen tills det sjuder.
Rör upp vattnet till en virvel.
Häll försiktigt ner äggen i virveln.

Låt äggen sjuda i ca. 3-4 min.
Förbered två skivor av det rostade brödet.

Lägg på några skivor bacon eller skinka på varje bröd.

Plocka försiktigt upp de pocherade äggen med hålslev och lägg 2 ägg på varje bröd.
Avsluta med att hälla hollandaisesås över äggen.
Toppa med lite krasse.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.