Chokladfondant med kanelkokta plommon

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Plommonen:
Dela plommonen på mitten och ta ut kärnan.
Dela vaniljstången på längden.
Koka upp vatten och socker med citronsaften och alla kryddor.
Låt koka ca. 3 minuter.

Lägg plommonen i en ren bunke och slå den kokande lagen över plommonen.
Låt stå minst 30 min.

Fondant:
Koka upp grädden och smält sedan chokladen i den heta grädden.
Låt svalna något.
Tillsätt äggulorna en i taget.
Vispa sedan i vetemjölet.
Slå upp i smörade och mjölade ugnssäkra koppar eller muffinsformar.

Baka i ugn på 200 grader tills ytan har stelnat, men insidan fortfarande är kladdig.
Stjälp upp på tallrikar direkt och servera med kanelplommon och vispad grädde.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.