Fryst passionsfruktssufflé

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

En bonus är att de kan göras klara i god tid.
Och som vanligt är det gästerna som ska vänta på suffléerna och inte tvärt om.

Smöra och sockra portionsformar, särskilt noga upptill.
Halvera och gröp ur passionsfrukterna och passera genom en sil.
Det ska bli 0.5 dl juice.

Vispa ut mjölet i en del av mjölken i en kastrull.
Vispa ner resterande mjölk och koka upp under vispning.
Småkoka under omrörning ca. 3 min till en tjock sås.
Ta kastrullen från värmen och låt svalna några minuter.

Tillsätt äggulorna, en i taget, och därefter smöret.
Rör ner maizena och passionsfruktsjuice och blanda väl.

Vispa äggvitor, socker och pressad citron först på medelhastighet och sedan på högsta hastighet till ett ganska fast skum.

Vänd ner ungefär 1/4 av marängen i äggsmeten och blanda väl.
Vänd sedan ner resten av marängsmeten med en slickepott till en slät massa.
Fyll portionsformarna och släta till ytan.
Ställ dem i frysen.

Före serveringen:
Värm ugnen och plåten till 175 grader.
Skär med en vass kniv loss smeten från den översta kanten.
Ställ de frysta suffléerna mitt i ugnen och grädda i 17-20 min.
Pudra över florsocker och servera bums.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.