Spam a la Kajsa Varg

  • Portioner:
  • Cirka tid: 8 min

Kom till en varm sommar dag då jag varken hade ork eller lust att gå till affären, så det blev skåprensning istället. :)

Ingredienser

Tillagning

1. Sätt på vatten i en kastrull, salta lätt. Hacka färsk vitkål grovt, ca 2-2,5 dl. Lägg vitkål i det kokade vattnet, koka ca 1 minut. Bara för att kålen ska bli lite mjuk, kan uteslutas om man gillar den rå.

2. Häll av vattnet och lägg vitkålen i en skål med kallt vatten för att svalna.

3. Öppna en konservburk med ärtor och morötter. Häll av spadet.(här skulle det nog varit godare med färska eller frysta men det var vad som fanns hemma. :))
Jag tycker att de kan vara lite hårda ibland så jag kokade upp dem med vatten och en halv buljongtärning i ca 2 minuter men det kan man hoppa över om man vill. Häll av vattnet och häll i kallt vatten för att svalna

4. Häll av vattnet och blanda ärtor, morötter (som jag delade då de var lite stora) och kålen. Blanda med senap, majonnäs och gräddfil efter smak. Ta pö om pö och smaka dig fram efter din smak. Salta och peppra.
(cream fraiche hade jag nog tagit om det fanns med gräddfil funkade förvånadsvis bra!)

Servera med skivad burk skinka och ett hårdkokt ägg. Ägget kan man, om man vill, blanda i salladen. Lite skånsk senap till är också gott och kanske något grön typ rädisa.

Du gillar kanske också

Receptet av M_E Antal recept: 29 st

När jag var liten så sa alltid min mamma: "nu ska vi se vad för experiment vi får idag" när vi skulle äta. Det är nog ifrån henne som jag fått min lust att prova andra vägar och testa min förmåga i köket. Jag har väldigt svårt för att följa recept och vill gärna lägga till eller ta bort något. Här kommer jag att presentera de experiment i köket som bli bra som men ett och annat tokigt blir det säkert med :) Mina recept finns även på Kokaihop.se som M.E.