Kanderade äpplen

  • Portioner:
  • Cirka tid: 40 min

Ingredienser

Tillagning

Avlägsna skaft och blomfästen från äpplena.
Torka av dem noga och stick en blompinne genom varje äpple från blomfästet till skaftet.
Smörj ett bakplåtspapper med olja.

Blanda strösocker, vatten och glykos i en kastrull och koka på svag värme tills sockret har löst sig.
Höj därefter värmen så att lagen kokar häftigt.
Kontrollera om den är färdig genom att doppa en pinne i lagen och hålla den under rinnande kallt vatten - lagen är färdig om den stelnar och blir hård.

Doppa äpplena i den varma lagen.
Snurra dem ovanför kastrullen tills all överflödig lag har runnit av.
Ställ äpplena på det smorda Avla?gsna skaft och blomfästen fra?n äpplena.
Torka av dem noga och stick en blompinne genom varje äpple från blomfästet till skaftet. Smörj ett bakplåtspapper med olja.

Blanda strösocker, vatten och glykos i en kastrull och koka på svag värme tills sockret har löst sig.
Höj därefter värmen så att lagen kokar häftigt.
Kontrollera om den är färdig genom att doppa en pinne i lagen och hålla den under rinnande kallt vatten - lagen är färdig om den stelnar och blir hård.

Doppa äpplena i den varma lagen.
Snurra dem ovanför kastrullen tills all överflödig lag har runnit av.
Ställ äpplena på det smorda bakplåtspapperet och låt lagen stelna.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.