Entrecôte med kantarellsås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Putsa och skär ner svampen i inte alltför små bitar.
Skala och finhacka gul lök så det blir ett par matskedar.
Stek svamp- och lökhack med smör i medelvarm panna i ca. 5 min med flera vändningar.

Töm svamppannan i en kastrull.
Tillsätt grädde, vatten och fond.
Låt såsgrunden koka upp för att sedan bara sjuda sakta utan lock i 10 min.
Red av med majsstärkelse löst i vatten och låt såsen sjuda i 5 min till.
Smaka av med soja, salt och peppar.

Snitta och ugnsstek tomater 10 min i 225 graders ugn.
Krydda köttet med salt, peppar och lite curry.
Stek köttet ett par minuter per sida i lika delar smör och rapsolja.
Servera köttet med ruccolasallad, grilltomat och valfri potatis.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.