Silviakaka

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Botten:
Riv mandelmassan grovt.
Vispa rumsvarmt smör och socker poröst.
Vispa i äggen, ett i taget.
Vispa i mandelmassan och mjölet som blandats med bakpulver.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diam.

Blanda rabarber och potatismjöl och fördela över smeten.
Tryck ner rabarbern lite.
Grädda i nedre delen av ugnen, ca. 30 min.
Låt kallna.

Vaniljkräm:
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Koka upp grädde och vaniljfrön.
Rör ihop äggula, socker och mjöl med lite av vaniljgrädden.
Häll redningen i kastrullen.
Sjud på svag värme under omrörning tills såsen tjocknat.
Låt kallna.

Vid servering:
Vänd ner vispad vispgrädde.
Bred krämen över kakan och garnera med jordgubbar.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.