Smörgåstårta med lax & räkor

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

15-20 bitar

Häll upp crème fraiche till garneringen i en handduk eller ett kaffefilter och låt den rinna av några timmar i kylskåpet, gärna över natten.

Gör fyllning 1:
Bens ur fisken och blanda ihop samtliga ingredienser med en gaffel.

Gör fyllning 2:
Blanda färskost och crème fraiche, rör ner räkor och ägg.
Smaka av med salt och peppar.
Täck med plastfolie och ställ i kyl.

Förbered garnityren på en smörpappersklädd bricka:
snurra ihop laxskivor till rosor, låt räkor och kräftstjärtar rinna av på hushållspapper, skölj och torka tomaterna.
plasta och ställ i kylen.

Montera tårtan:
kantskär brödet.
Bred fyllning 1 på understa brödskivan och jämna till, lägg på bröd, fyllning 2 och avsluta med ett lager bröd.
Plasta och ställ in i kyl.
Hit kan du förbereda dagen innan.

Garnering:
Vispa crème fraiche länge i matberedare eller med elvisp så att den blir hård.
Vispa grädde för sig och blanda med crème fraichen.
Bler ut blandningen jämnt över tårtans kanter ovh ovansida.
Flytta tårtan till serveringsfatet.
Tryck fast sallad runt om.
Garnera med lax, kräftstjärtar, tomathalvor, citronskivor, Rom och små dillvippor.

Servera gärna tillsammans med en god och enkel grönsallad.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.