Pasta Bolognese

  • Portioner:
  • Cirka tid: 4 min

Mustig italiensk bolognese på högrev.

Ingredienser

Tillagning

1. Putsa högreven fri från senor och skär köttet i små tärningar.
2. Skala och finhacka morötter, lök, vitlök och sardeller.
3. Bryn köttet på hög värme. Lägg över i stor gryta, strö över mjöl och rör om.
4. Fräs lök, morötter och sardeller några minuter tills de mjuknat.
5. Rör ner tomatpuré och stek ytterligare en minut.
6. Lägg ner grönsakerna i grytan och tillsätt balsamvinäger och oxfond.
7. Häll i krossade tomater och vin.
8. Låt puttra under lock i drygt 3 timmar. Rör runt då och då.
9. När köttet fallit sönder och grytan kokat ihop är den klar.
10. Tillsätt vispgrädde och smaka av med salt & peppar.
11. Strö över hackad basilika.
12. Servera med pasta och parmesanost.

Du gillar kanske också

Receptet av macha Antal recept: 30 st