Hembakade brödpinnar

  • Portioner:
  • Cirka tid: 0 min

Ingredienser

Tillagning

Ca. 25 st

Lös upp 25 g jäst i 3 dl vatten, 37 grader.
Tillsätt 1 msk socker, 1 tsk flingsalt och 2 msk olivolja.
Blanda mer 1 dl durumvetemjöl och ca. 5 dl vetemjöl special.
Arbeta degen smidig.

Låt jäsa under duk ca. 30 min.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 25 bitar.
Rulla till fingertjocka 15 cm långa pinnar.
Låt jäsa under duk på bakplåtsklädda plåtar.

Pensla med 1 uppvispat ägg.
Strö över 0.75 dl Sesam- eller valömofrö och lite flingsalt.

Grädda mitt i ugnen ca. 15 min.
Låt svalna på galler.
Förpacka i lufttät burk med lock eller frys in.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.