Mustig fiskgryta

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Skala och hacka lök och vitlök.
Halvera och skiva fänkålen.

Skala och skär potatisen i små bitar.

Skala och dela stora persiljerötter i stora bitar.

Fräs lök, vitlök med saffran och kryddor i olivolja i en stor gryta på hög värme i ca. 2 min.

Tillsätt socker och fräs i 1 min.

Häll ev. på pastis och sedan vin, reducera till hälften.

Tillsätt vatten, tomater. Fond, apelsinsaft och -skal samt potatis och persiljerötter.
Låt allt koka upp och koka på medelvärme i 10-20 min tills potatisen precis är mjuk.

Skär under tiden fisken i bitar.
Tillsätt dem med sockerärtor i grytan och sjud i ca. 3 min tills fisken är genomkokt.

Smaka av noga med salt och peppar.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.