Ingefäramarinerade scampispett på avocadosallad med sötpotatis

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

En enkel smaskig förrätt. Mycket uppfriskande!

Ingredienser

Tillagning

Scampispett:

1. Skala scampi

2. Skala och pressa vitlök

3. Riv färsk ingefära och hacka timjan, pressa en citron

4. Blanda olivolja, citron, sambal oelek, timjan och vitlök till en marinad och lägg i scampi

5. Låt marinera över natten

6. Sätt på spett och stek eller grilla


Avocadosallad:

1. Dela avocado och ta ut kärnan med en matsked

2. Gräv ut avocadoköttet från skalen och spara skalen för att använda som skål till salladen

3. Skär avocado, rödlök, paprika i tärningar

4. Blanda tärningarna med olivolja, salt, peppar och juice från en halv citron


Garnityr sötpotatis:

1. Skala sötpotatis och skär i tärningar, koka snabbt i två minuter

2. Blanda potatisen med hackad rödlök, salt, peppar, socker, olivolja och pressad lime


Servering:

Fyll avocadoskalen med salladen lägg de grillade scampispetten ovanpå. Garnera med sötpotatisen, citron och en kvist timjan!

Du gillar kanske också

Receptet av Schnitzel Antal recept: 1 st