Helgrillad gös med sallad av helgrillad rotselleri, olivolja och västerbottenost

  • Portioner:
  • Cirka tid: 275 min

Ingredienser

Tillagning

Buffé 10 pers.

Skrubba sellerin och stick några hål med ett grillspett.
Lägg dem på grillen och grilla på indirekt värme ca. 3 tim, tills de är genommjuka.
Ta sellerin från grillen och låt den svalna något.
Skär bort skalet och skär sellerin i ca. 2 cm stora bitar.

Krydda gösen med salt ovh lägg den på indirekt värme.
Grilla den ca. 45 min, tills innertemp är 45 grader.
Lägg fisken på ett fat och låt den svalna något.
Ta bort skinn och ben och dela fiskköttet i mindre bitar.

Blanda rotsellerin med flingsalt och lägg på ett fat.
Lägg på fiskköttet och hyvla över bästerbottensosten.
Strö över små dillkvistar och ringla över olja.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.